Laholms FK

Referat: Varbergs GIF FK - Laholms FK

Då var det dags för andra seriematchen i Klass 1 Halland. En härlig augustikväll med strålande sol och värme!

Vi har inte mött Lahom tidigare så vi hade inga tidigare erfarenheter, men Laholm spelade i Klass 1 även i våras så vi tog inget för givet.

Vi drog igång första halvlek i ett högt och bra tempo och var först på de flesta bollar. Redan efter 5 minuter kunde vi spela in 1-0. Hela halvleken höll vi upp tempot och de anfallsförsök som Lahom åstadkom motades effektivt av vår stabila och trygga backlinje. Vi hade hög press och många chanser och en fin hörna kom även 2-0. Vi hade nog 70% bollinnehav i första halvlek.

Andra halvlek började vi ungefär som första men vi slog av på takten något tidigt. Vi hade dock ett par riktigt vassa chanser men bollen vill inte in och Lahoms målvakt fick sträcka ut ett par gånger. Det fick vår oxå i större utsträckning då vi släppte till lite mer. Med 5 miuter kvar kom de till ett skottlägen där Isak, ganska skymd tvingades se bollen passera i nät. Sista minutrarna var lite nervöst både från sidan och på plan men vi höll undan till en rättvis seger!

Vi summerar matchen med att vi gör en mycket bra första halvlek och håller undan i andra. Vi fick se många fina spelkominationer och det är kul att se hur det vi tränar på ger resultat.

Ett hurra för alla killar idag som gör en fin insats!